lördag, juni 11, 2011

Lördag 11 juni

Nätterna är långa och ljusa, snart vänder de och blir kortare igen. Vi går helt enkelt mot mörkare tider. Men varför prata om det nu?
Bara en glädjedödare väljer ett sådant samtalsämne.
Lasse Söderberg har skrivit en bok som heter "Breven från Artur". Det är Artur Lundqvist som åsyftas och breven skrevs till Lasse Söderbergs mor med vilken AL hade en relation i början av 1930-talet. Jag lånade boken igår och har redan läst ut den. Nu ska jag fortsätta med "Vinter på Ibiza" av samme författare.
Det är fruktansvärt så snabbt dagarna springer iväg. Detta inlägg påbörjades den 11 juni, nu är det den 22. Jag har inte haft tid att ägna mig åt bloggen, mycket annat har kommit emellan.
Jag antar att de bästa resorna företas på små grusvägar i norra Uppland. Hållnäshalvön fortsätter att fascinera liksom Konsum i Karlholms Bruk.
Kooperationen verkar leva och frodas i de norra delarna av Uppland. Här nere i Stockholm byggs bara gigantiska Coop Forum anläggningar. Några små Konsumaffärer finns dock kvar; Hjorthagen och den i Roslags-Näsby.
I Hållnäs finns en ICA Nära, den är undantaget som bekräftar regeln.
I tyska språket finns bara regler, inga undantag. I engelska språket finns däremot bara undantag.
Jag vet inte om min språkteori håller för en närmare analys men så är jag ju heller ingen språkteoretiker.
När kommer ryssvärmen? Enligt SMHI ska den vara på väg eller är det bara sånt som de säger? Om vintrarna är det rysskylan som förväntas glida in över landet, detta brukar skapa stora rubriker.
På tal om något annat; vem vet vilka hemligheter som döljs på flygbasen Area 51 i södra Nevada?
Några vet förstås, kanske en handfull personer, tio, tjugo på sin höjd. De verkligt stora hemligheterna, de som handlar om tillfångatagna aliens o dyl, känns till av betydligt färre.
Flygbasen finns inte utsatt på någon karta, beväpnade vakter, med rätt att skjuta mot inkräktare, cirkulerar hela tiden runt området. De färdas i Ford och Chevroletpickuper, alltid på sin vakt, alltid med sina tredje ögon inkopplade. Oinbjudna besökare tas med till den lokale sheriffen. Där hjälper inga ursäkter, inga förmildrande omständigheter tas hänsyn till.
Och till de som tas fast brukar FBI komma på besök lite senare för uppföljning.
I Hangar 18 på Wright-Patterson Air Force Base i Ohio, förvaras alla rester efter kraschen i Roswell 1947. Väderballong eller flygande tefat, ingen vet. Dockor eller rymdvarelser, när ska sanningen krypa fram?
Vi diskuterade eventuella förekomster av utomjordingar på jobbet i morse. Universum är ju oändligt så det är klart att de framlever sina dagar någonstans.
I avlägsna galaxer uppstår liknande diskussioner. Allvarligt ställer sig innevånarna där frågan om jordvarelser verkligen finns.
Någon har sett en jordvarelse på TV, det var en hemsk upplevelse.
De vill veta om kapten Kirk finns på riktigt. Vi vet ju att han inte gör det. Rollen kreeras av en skådespelare, William Shatner. En gång i tiden var denne också med i en polisserie, T J Hooker.
I samma ögonblick som detta skrivs, smattrar ett plötsligt störtregn mot taket. En stund senare syns ett mystiskt ljussken på himlen. Kväll förvandlas till ljusan dag.

I väst tornar molnen upp sig och i öst
faller regn, ömsom stötvist, ömsom på
ett mjukt kärleksfullt sätt. Det dundrar
när kalescherna far fram över himlen

I morgon är det midsommarafton (så lång tid har alltså förflutit sedan inlägget påbörjades). I världshistorien är det förstås bara en liten ryckning i ögonlocket.
Men vem talar om världshistorien?
Vi bor ju i Vallentuna och det enda vi vill ha är sill, potatis, gräslök och gräddfil, kanske jordgubbar men de är dyra.
50 kronor är faktiskt för mycket för en liter.

Någon måtta får det vara.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida