onsdag, september 21, 2011

Dagbok: Onsdag 21 september

Trumpetstötar mot himlen, dagen öppnar sig. Det är som att dra ner blixtlåset på en discotröja från 1970-talet, allt väller ut.
Fortfarande varmt: 13,8 grader klockan 06.15.
Läser Fantomen på seriesidan: Diana Palmer är fängslad i landet Rhodia. Dit beger sig Kit Walker för att befria henne. Ska han lyckas?
När jag kommer till jobbet är alla redan där, jag är sist. Palmemordet var ett fruktansvärt misslyckande för polismakten. Varför slöts inte en järnring runt hela staden på en gång? Nu hann mördaren undan.
Regnar lite. Lätta stänk.
Man hinner tänka mycket under en livstid. Tanketrådarna vindlar sig många varv runt jorden och även ut i universum, kanske ända fram till den nyss upptäckta planeten med två solar.
Jag försöker notera alla tankesprång och plötsliga infall, håller med om att det kan bli för mycket. Man tröttnar.
Skivan med Jan Johanssons tyska inspelningar har kommit nu. Den heter In Hamburg, Norddeutsche Rundfunks orkester är också med.
Temperaturen 11.00 är 11,8 grader. Vind 2,1 m/s och luftfuktigheten ligger på 95,1 %.
Laxpudding till lunch. Med dill & citron. Mycket god.
Gustaf Rune Eriks efterlämnade papper omfattar 2 hyllmeter och förvaras på KB. Ser ett foto där GRE serverar sig själv en kopp kaffe hemma i köket i Hökarängen. Året är 1950.
Eftermiddagen blir lugn.
Slinker in på Jysk efter jobbet och köper ett litet vitrinskåp som skruvas ihop hemma, efter middagen. Träffar på Jysk en gammal klasskamrat som jag först inte känner igen fast vi är vänner på FB. Sedan känner jag igen honom. Vi pratar gamla minnen.
20.47 visar termometern 13,3 grader. Ännu finns det ingen anledning att sätta på luftvärmepumpen. Den som håller ut längst vinner.
Och i morgon är det torsdag. Alltid något, sa han som samlade på lyckliga dagar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida