torsdag, mars 01, 2012

Torsdag 1 mars

Igår, idag, imorgon, inte samma dagar men likadana. Åtminstone liknande. De skulle kunna vara helt kompatibla men särskiljs genom ett datumstreck.
Igår någon minusgrad, idag +2. Te, tidning, fåglarna hörs kvittra i trädtopparna eller var de nu befinner sig.
Snödroppar vid postlådan, en antydan.
Jag är glad för att det vanliga finns, det ovanliga vill jag inte ha.
Möter den motionerande äldre mannen vid Ormstaskolan. Han bär en blå träningsoverall av löst sittande typ. Över bröstet går ett grönt band, samma färg återfinns på armar och ben.
Det har varit dåligt med läsningen på sista tiden. Jag börjar läsa olika böcker men orkar inte avsluta dem. Läser just nu en om försvarsanläggningar under kalla kriget: Traces of the Cold War Period av Johannes Bach Rasmussen.
På bilradion spelas Vals nr 2 av Dmitri Shostakovich. Jag tror alltid att den är skriven av någon annan, Nino Rota till exempel.
Biffrad till lunch. Inget vidare ärligt talat. Någon tog kroppkakor, de var ännu sämre.
Eftermiddagen förflyter. Det är varmt och fint väder. En arbetskamrat insjuknar i influensa. Är det inte det ena så är det det andra.
Jag skulle vilja se en amerikansk film där huvudpersonerna har skandinaviskklingande namn som Jorgenson och Holmstrom. Finns det en sådan?
Kanske bröderna Coen?
De är bröder därför att delad glädje är dubbel glädje.
Hem 16.45. Har först pantat flaskor på Coop Forum. Fick strax under hundralappen. Nu en smörgås med rökt lax och en med leverpastej.
Märkvärdigare behöver det inte vara. Livet flyter på ändå i denna den bästa av vardagsvärldar där var dag är den andra lik.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida