Helgskinka
Oavsett hur bloggen är daterad, är det idag lördagen den 21 oktober. Klockan är strax efter 8 på morgonen, det småregnar och är ganska mörkt och i ugnen står en svettande helgskinka med termometern instucken på det tjockaste stället. Ännu har temperaturen bara kommit upp till 32 grader, det torde ta minst 2 timmar till innan den nått 75. Frågan är sen om den ska griljeras som en julskinka eller ätas som den är med senapssås. Det lutar åt det sistnämnda. Naturligtvis ska den serveras tillsammans med kokt potatis och gröna ärtor, eventuellt också kokta morötter och dito blomkål. Till dryck väljer vi öl. Kanske blir det ett systembolagsbesök, det får vi se. Som efterrätt skulle en klassisk äppelkaka smaka gott men inte heller det är riktigt bestämt. Jag tycker att denna lördag ser lovande ut, jag ser den an med tillförsikt. Ingenting kan rubba mitt goda humör denna lördagsmorgon. Det är som att börja bläddra i en okänd bok på biblioteket och fångas av orden - det här verkar bra, det är värt att läsa. Denna dag är helt enkelt värd att leva. Tack Pärssons charkprodukter!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida