tisdag, september 27, 2011

Dagbok: Tisdag 27 september

Röd mazarin till morgonkaffet, kan inte tycka att det är fel.
Under förmiddagspromenaden i Arningeområdet ser vi en container som tillhör Mediterranian Shipping Co. Den står uppställd mitt på Mallslingan.
Sill och potatis till lunch. De små potatisrackarna tar lång tid på sig i kastrullen, kanske handlar det om självbevarelsedrift. Ägg, gräddfil, gräslök, det smakar midsommar.
Vad gjorde vi då? Drömde om julafton förstås.
En tur till Täby Kyrkby på eftermiddagen. Septemberdagen är solig men har en gnutta kyla inom sig. En imponerande anläggning om runstenar och vikingar har byggts upp. Någonting är det med dessa vikingar; de for långväga omkring, brände, plundrade och mördade.
En av de mer kända hette Sven Tveskägg. Hans far hette Harald Blåtand. Men de var ju från Danmark och inte alls från Täby.
Väl hemkommen pratar jag i telefon med en dam från Ängelholm. Hon är mycket trevlig, ber ibland om ursäkt för sin dialekt vilket hon inte alls behöver göra. Jag påpekar att Malmöiterna är svårare att förstå vilket hon håller med om.
Kvällen sänker ner sin presenning över landskapet. Klockan 20.15 är temperaturen 11,9 grader. Kanske snart dags att slå på luftvärmepumpen. Å andra sidan, skulle Sven Tveskägg ha gjort det? Knappast. Han skulle ha tagit på sig ännu en järnbrynja och bitit ihop.
Det är vad jag också ska göra. Järnbrynja ska det vara, annars får det vara.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida