onsdag, oktober 25, 2006

Vardagsmat


Våfflor är bra vardagsmat. Lite mjöl, mjölk, salt, några ägg samt margarin är allt som behövs för en enkel måltid. Ja, ett varmt järn är förstås också nödvändigt. När det fräser om margarinet är det dags att hälla i smeten. Första våfflan brukar ta längre tid, sen går det fortare. Lingonsylt är gott till. Eller andra sylter om man föredrar det. Vi har ju så olika preferenser. Någon säger säkert "glass" och jag säger "javisst". Sen är det en annan sak om man verkligen blir mätt av våffelmåltiden. Säkrast är kanske att komplettera den med falukorv, oxfilé eller annat stadigt käk. Man kan till exempel steka upp en panna potatis och några ägg och servera det tillsammans med falukorven, det blir en kraftfull och garanterat mättande middag. Och våfflorna? De tar man efteråt. Smaklig måltid.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida