måndag, oktober 10, 2011

Dagbok: Måndag 10 oktober

Igår var det kallt, nästan 0 grader, idag betydligt varmare; 7,8 grader klockan 06.08. Luftvärmepumpen är nu igång.
Natten har varit regnig. Började läsa Henry Miller igår kväll, han ska ju vara bra. Han och Anaïs Nin hade ett race i början av 1930-talet, de bodde då båda i Paris tillsammans med sina respektive partners. Lite senare skrev Miller "Stilla dagar i Clichy". Själv har jag stått på Avenue de Clichy men det var inget speciellt med den upplevelsen.
Samma väg till jobbet som vanligt. Stannade på ST1 och tankade för 150 kronor.
Promenad till Arninge C, kaffe och liten kaka på konditoriet. Det fanns många olika sorter att välja emellan men vi tog de som hade "socker på".
Medhavd lunch: skivat revbensspjäll samt ugnsrostade rotfrukter, rester från gårdagen.
Eftermiddagens utflykt gick till Lilla Garn i Brottby. Den lilla badstranden hade fått ett täcke av höst över sig. I vassen låg en flytande bastu. Vi förstod först inte vad det var men såg sedan skorstenen sticka upp.
En tupp gol någonstans ifrån. Konstigt, de brukar ju inte höras efter midsommar. Ur led är tiden när tuppar gal i oktober.
Regnet höll sig borta under dagen fast det såg mörkt ut.
Hem till potatisbullar, bacon och lingonsylt. Stekta ägg dessutom. Månntro det vankas fika lite senare?
Jag måste fortsätta med Henry Miller, han var allt en sjutusan till karl (tyckte han nog själv i alla fall). Hans böcker var länge förbjudna i USA, de ansågs som snusk. I Frankrike var det inga problem, folket där hade en annan livsinställning.
Miller tyckte själv att hans bästa bok var "Kolossen från Maroussi", en Greklandsskildring. George Orwell ansåg förresten att HM var en bra författare, då måste han ju vara det.
Nu sänker sig kvällen över Rosengårdsvägen, luftvärmepumpen snurrar. Dagen som helhet kan betraktas som lyckad. Konstigt bara det där med tuppen. Jag förstår helt enkelt inte varför den rensade strupen vid den här årstiden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida