måndag, oktober 03, 2011

Dagbok: Måndag 3 oktober

Regn under natten, nu uppehåll. 15 grader varmt kl. 06.00.
Jag saknar osthyveln med svart skaft. Fick igår veta att den ligger på ett köksbord i Sydney, Australien och skräpar. Den utvandrade den 1 september, mellanlandade i Tokyo och finns nu som sagt i Antipodien.
Tidningen låg i lådan på rätt tid. Det verkar som om Fantomen givit upp hoppet om att finna Diana Palmer i Rhodia. Inte kan väl historien sluta så, något måste göras.
Chokladkaka till morgonkaffet på jobbet; två tog, tre avstod.
Promenad till Arninge C. Grillvagnen utanför Täbykopia har förvandlats till en Food Station för Thaimat. Synd på så goda korvar.
I Skebobruk finns en grillkiosk med exklusiva delikatesser på menyn, lammkorv bland annat.
Medhavt pepparrotskött till lunch. Från igår men fortfarande gott.
Morötter och potatis också.
På eftermiddagen görs ett sista försök att hitta Sälnastenen. Till slut siktas den på bergets topp till höger om Skånelaholms slott. Vägen dit är obanad och eländig, inga vägvisare finns. 1820 släpades den hit från Sälna bro. En okänd mästare har ristat in runorna.
Det är en härlig känsla att få beskåda denna sten, en upplevelse utöver det vanliga. Det gäller även resan över slätten vid Skånela kyrka. Hösten har gripit tag i landskapet, träden står flammande gula vid den lilla landsortskyrkan samt i skogsbrynen.
16.08 in på Ö&B, handlar kattmat, Pepsi-Cola samt en ljusbricka som nu står inne i braskaminen och sprider sitt trivselsken.
18.57; funderar på vilken film som är den bästa genom tiderna. Mitt val är som alltid "Citizen Kane" av Orson Welles, tätt följd av "Die Hard 2" med Bruce Willis i huvudrollen. Deras efternamn är ju så lika, Welles och Willis. Kunde vara Orson Willis och Bruce Welles.
Dagen går mot sitt slut. Det vete tusan om den faktiskt inte redan är det.
Slut alltså.
Jo, det är den.
Nu.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida