torsdag, oktober 06, 2011

Dagbok: Torsdag 6 oktober

Tidningen har redan kommit 05.30. Det känns varmt ute, temperaturen ligger på 13 grader. I andra delar av världen är den både högre och lägre men nu bor ju vi en gång för alla på just denna plats och får acceptera väderläget.
6 oktober 1632: den svenske hjältekungen rider fram genom ett landskap insvept i dimma, han ser inte handen framför sig. Snart kommer någonting att hända.
Eller snarare om exakt en månad.
Kör längs Biblioteksgången i Täby där man egentligen inte får köra. Tänker då på Dylans ord: För att leva utanför lagen måste man vara ärlig.
Tänker också på kvasikristallerna från igår, har ingen förklaring till dem. De är lika mystiska som självantändande eldar vid sjöar i Småland, ingen vet hur de uppstår.
Till lunch en fisk av obestämbar sort. Smaken är fadd, svår att definiera.
13.00 meddelar Peter Englund att Nobelpriset i litteratur tilldelats Tomas Tranströmer. De flesta verkar tycka att det är ett bra beslut. Jag instämmer.
Regn på eftermiddagen, ser dock ut att skina upp.
Gör det inte visar det sig.
Tätar en rörkoppling till jobbets diskmaskin med gängtejp. Vet inte om det fungerar, det visar sig i morgon.
16.00: Iväg till Rimbo marknad.
Här samlas Sveriges elit av korv-, strump- och godisförsäljare.
Spöregnar. Sätter mig i ishallens cafeteria. På telefonens display lyser "Endast nödsamtal" men strax hittar den rätt igen.
Kaffe & mazarin, gott och nyttigt.
En man som går förbi säger till sin kompis: "Jag är inte dum men det blir fel när jag tänker". Så kan det vara för många.
Mina inköp på marknaden: En tjockkorv med bröd plus tidigare nämnda fika.
Hem genom mörkret. Man kan inte ana vad som finns vid sidan av vägen, vi vill nog inte ens veta. Regnet fortsätter, vindrutetorkarna viner.
21.28 är temperaturen 10, 3 grader. Vi går en blåsig natt till mötes.
De goda andarna säger "God natt" till oss och till resten av världen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida