onsdag, oktober 12, 2011

Dagbok: Onsdag 12 oktober

Tidningen kom skapligt idag. Fantomen smyger runt i statsfängelsets trädgård för att iakta fången Cole som han misstänker är Diana Palmer.
Vem var förresten Laura Palmer?
Hon var huvudperson i TV-serien "Twin Peaks". Egentligen var hon med bara i form av ett fotografi eftersom hon mördades i det första avsnittet men hon var seriens andliga huvudperson.
FBI-agenten Cooper var däremot närvarande hela tiden. Han tyckte om att dricka kaffe och äta olika slags fruktpajer på stans näringsställen. Den lokale sheriffen, Harry Truman, blev hans kompis, de sågs ofta tillsammans.
Annars idag?
Kallt på morgonen; 0,9 grader klockan 05.45.
Bilarna på parkeringen har is på rutorna. Jag behöver dock inte skrapa, min står i garaget. Åker direkt ner till videouthyraren för att lämna tillbaka filmen "Thor". Den utspelas dels här nere på jorden, dels i en annan dimension där vikingagudarna härskar. Oden, Loke och Heimdall är också med. "Kul rulle" som Janne Halldoff skulle ha sagt.
Arbetsdagen lämnar få spår, den är faktiskt helt lugn och alldaglig, precis som en dag ska vara. Den ska bara flyta fram, ingenting ska hända.
Går in på finska försvarsmaktens hemsida och läser att skjutvarning är utfärdad för Pahkajärvi i Kouvolaområdet. Det är Uttis Jägarregemente som skjuter skarpt måndag till lördag den här veckan mellan 06.00 och 24.00. Allmänheten varnas.
En reklamslogan dyker upp: "Certina, tick tack tick tack", den måste vara från Radio Nords dagar.
Bläddrar i en bok av Elfride Jelinek på Brottby bibliotek. Kanske ska jag ställa tillbaka Henry Miller i bokhyllan och gå in för Jelinek istället? Jag kommer ingen vart med Miller, mångordigheten skymmer bokens handling. Hans Greklandsskildring verkar i och för sig bättre men vi får se.
Prinskorv till middag. Och mos. Gott.
Mörkret faller. Om några veckor dras klockan tillbaka och det faller en timma tidigare. Kanske Juholt faller också, det vet man inte. Dock finns det anledningar, cirka 160.000 stycken.
Nu hoppar dagen stav upp mot natthimlen och försvinner bakom månen. I morgon är den tillbaka igen. Vi sover under tiden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida