tisdag, oktober 11, 2011

Dagbok: Tisdag 11 oktober

Gyllene morgon. Snarare gråtrist med en temperatur på strax under 5 grader kl. 05.45.
Tänker på Arne Ragneborn, "Svensk films rötägg nummer ett" som han presenteras på omslagen till de tre DVD-filmer som finns utgivna. Han ville visa hur det stod till i vissa delar av Kungariket Sverige men censuren tyckte oftast att hans sanningssökande var väl magstarkt. Alltså, fram med saxen, den med de långa käftarna. Fårsaxen. Ragneborn var inte av den rätta ullen, han kunde inte hålla käften.
Tidningen är sen idag. Slänger in den i hallen och går sen mot parkeringen.
På förmiddagen: legojobb, därefter promenad för att hämta maten. Kokt potatis, stekt fläsk och löksås. Smakar som eljest.
På eftermiddagen: handling på Willys. Vanliga matvaror av den gamla hederliga sorten plus en burk finska pinnar för tolv kronor.
Tänker på att en av de amerikanska ekonomipristagarna liknar skådespelaren Sven-Eric Gamble, han som i många filmer på 40 och 50-talen porträtterade så kallade "grabbar på glid".
Åker till Grindtorp och klipper mig sommarkort. Nästa gång blir inte förrän 2012, kanske i mars.
Middagen hemma består av stekt potatis och stekt kassler. Vi konstaterar att mörkret nu faller tidigare och tidigare. Det är förstås ingen sensationell iaktagelse, den är rätt självklart.
Kallt senare på kvällen, temperaturen ner mot nollpunkten. Blåsigt.
Har en känsla av att den sjunkna staden, Lackalänga, aldrig kommer att hittas. Det är med den känslan som den här dagen slutar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida