fredag, oktober 28, 2011

Dagbok: Fredag 28 oktober

Fredag igen. Vilken i ordningen? Grovt räknat nummer 3276 sedan 1949. Siffran är inte exakt ska poängteras.
Varm morgon, +10. Tar ändå med vinterdäcken till verkstaden för att få dem påsatta. Känns nästan lite löjligt men man vet ju aldrig. Nästa vecka kan snön vara över oss. Kung Bore är oförutsägbar.
Husen vid Enebybergs C byggs rasande snabbt. Våningarna klättrar uppåt. Fyra verkar de bli. Jag kör vidare och hämtar upp folk. Tillbaka 09.30.
Avresa till badet 10.30. På vägen dit pratar vi om nya prylar och nödvändigheten av att skaffa sådana. Man mår bra av nytillskott i pryllådan, den som säger annat ljuger.
Tillbaka igen 12.30, då väntar lunchen. Ugnsstekt falukorv med kokt potatis. Mycket gott.
Eftermiddagen rinner iväg. Jag ser att min bil tagits in på verkstaden och sedan körts ut igen, vinterdäcken sitter alltså på.
Exakt 16.00 hämtar jag bilen, däckbytet kostar 240 kronor.
In på Lidl där enligt annonsen en smidig datorväska finns till salu för 79 kronor. Kan inte hitta den, är troligen slut. Köper annat istället.
Spagetti och köttfärssås hemma på spisen. Det är ju en svensk nationalrätt, kom inte och säg annat. När de första italienska invandrarna kom till Sverige i början av 1950-talet, måste de ha tyckt att de hamnat i ett gastronomiskt u-land. Ingen pasta, ingen olivolja, ingen parmesan. Hur höll de sig flytande? Kanske genom egen import.
Fortsätter att läsa Raymond Chandlers "Långt farväl". Berättelsen har hunnit fram till den alkoholiserade författaren Wade som försöker fullfölja ett bokprojekt men som har svårigheter att göra det på grund av sitt supande och sitt självdestruktiva beteende.
Mörkret lägger sig. Nu är klockan 19.30 men det har varit becksvart ett bra tag.
Jag sitter på en stol och har lite ont i ryggen. Tänker på fler svenska nationalrätter som pizza, hamburgare och tacos.
Kebab med bröd (eller på tallrik) hör också dit.
Snart dags att stänga kiosken. Varför inte nu, gästerna har redan slutat köa.
I ärlighetens namn har de aldrig någonsin gjort det över huvudtaget.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida