torsdag, oktober 20, 2011

Dagbok: Torsdag 20 oktober

Torsdag. Tors dag. Tor som dundrar fram över himlen med sin hammare i högsta hugg. Inte vid den här årstiden dock. Inte så ofta i somras heller. Har han tappat stinget? Det är i och för sig lätt gjort.
Morgonen är som vanligt. Dricker te och äter två runda smörgåsar prydda med färdigskivad Goudaost.
Tidningen har inte kommit 05.45.
Åker hemifrån 07.10.
Färska frallor till morgonkaffet på jobbet. Grova frallor ska sägas, inte sådana som bara är fyllda med luft.
Kör först till Täby Kyrkby, därefter till Enebyberg. Ett helt nytt centrum håller på att byggas där. Det går fort. I det som för en månad sedan var en grop, reser sig nu betongskalen till det som ska bli trevåningshus. Hyres-eller bostadsrätter? Vet inte.
Bussgaragen är förstås borta sedan länge.
På 1930-talet passerade Ture Pettersson Enebyberg många gånger med sin buss på väg från Stångberga till Jarlaplan. En tur och returresa per dag blev det, fler hanns inte med.
Ture var gift med Andrea, de hade en son, Gunnar, som gick i samma klass som min moster.
En fantastisk fin förmiddag med exploderande höstfärger nere vid Rönningesjön.
Thaiwok till lunch, ganska god. De som åt grekisk köttfärsbiff, fick tsatsiki i en plastbytta. Jag smakade också på gurkröran, den var mycket god.
Gråväder på eftermiddagen. Längtar hem till "Långt Farväl".
Kommer hem så småningom, gör en omelett med ost och tomater. Till den några skivor rökt lax. De andra äter färdigmat från Sibylla eftersom Sibylla har namnsdag idag.
Prinsessan Sibylla skulle ha varit 103 år om hon levt men hon avled 1972. Hon är mor till vår nuvarande kung. Om hennes privatliv vet man föga. Om hennes innersta väsen vet man ännu mindre. Barnen vet förstås men de säger inget.
River nu av den här dagen från almanackan och släpper ner den i papperskorgen. Gamla dagar ska inte ligga och skräpa. Jag är stolt över att den här inte gör det utan istället får singla iväg som ett sorgset höstlöv i den svaga vinden.

OBS: Den halvfärdiga byggnaden på bilden är Vallentunas nya bibliotek som kommer att invigas hösten 2012.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida