onsdag, november 09, 2011

Dagbok: Onsdag 9 november

Kall morgon, runt nollan eller strax under.
Is på rutan.
Tragglar fortfarande med Raymond Chandlers "Långt farväl", är nu på slutsidorna. Vem har mördat vem och varför? Lennox och Wade är döda, likaså deras fruar. Begick någon av dem självmord? Marlowe verkar sitta inne med hemligheten, snart avslöjar han den. Den kommer att bli en isande överraskning.
Vet inte om Chandler tillhör kategorin "pulpförfattare". Ben Benson och John D McDonald gör det däremot.
Kör mot jobbet.
Bach skrev sina Brandenburgerkonserter omkring 1720. Nu spelas den tredje satsen i den fjärde konserten, jag känner igen den.
Solsken; kan bli en fin men kall dag.
Så småningom försvinner solen bakom den grå himlen. Dimma uppstår över nejden.
Kåldolmar till lunch. Kokt potatis, sås och lingonsylt därtill. Rätt gott.
På eftermiddagen en promenad vid Spårvägarnas f.d. semesterhem i Nygård, Täby kyrkby. Uthyrningsstugorna står tomma. De tillhör campinganläggningen.
Vi smyger runt och tittar in genom fönstren. I alla hus står tvåvåningssängar. Bakom ett stort gärde ligger Vallentunasjön, den syns inte i dimman.
In på apoteket i Arninge efter jobbet. Ett skylt på nummerlappsmaskinen upplyser: PÅ GRUND AV PERSONALBRIST KAN VÄNTETIDERNA BLI LÄNGRE. MVH PERSONALEN.
In på Statoil och köper 5 bullar för 42 kronor, man får blanda hur man vill.
Vill jag ha kvittot? Nej tack.
Hemma kopplas DVD:n ihop med stereon, det går fint. Nu kan vi använda DVD:n som CD:spelare.
Den första skivan som spelas är "Traveling Wilburys vol. 1".
Jag tänkte skriva att kylan sjunker ner i höstens rum men termometern visar 7 grader varmt. Väderkvinnan på TV säger att dimman kommer att försvinna mot slutet av veckan på grund av ökad blåst.
Efter sin presentation tar nyhetsuppläsaren över och önskar alla en trevlig kväll. Därefter ser man att väderkvinnan går över till nyhetsuppläsaren, de pratar och skrattar.
Jag tittar ut genom fönstret. Det är mörkt. Bara ljusslingan i päronträdet blänker. Den ramar in scenen på livets teater över vilken vi nu låter ridån gå ner.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida