lördag, mars 10, 2007

Mosquitodivisionen

Efter 23.11 in i filmen kommer Scottys änka in i sin nerskjutne makes kontor på flygflottiljen. På ett skåp sitter en vit tavla med fyra bokstavskombinationer uppklistrad:

ASI
NBC
QBI?
RIP!

Varför frågetecken och utropstecken? Varför överhuvudtaget? De två första och den sista är fetmarkerade medan den tredje syns betydligt svagare.

För övrigt är delar av Mosquitodivisionen gjord på det sättet att man tydligt ser hur personerna sitter i orörliga flygplan och bilar framför en filmad bakgrund. Det ger gärna ett lite komiskt intryck. Huvudrollen spelas av David McCallum. Han är rättsläkare i Navy CIS numera. Men jag grubblar hela tiden på vad dessa fascinerande bokstavskombinationer betyder. Något måste det ju vara.

torsdag, mars 08, 2007

Inlägg

Har man en blogg ska man naturligtvis hela tiden komma med nya inlägg och vara på hugget men nu är det så att det mest har varit utlägg den senaste tiden. Vi har bland annat köpt nya fönster till hela huset samt fått en varmvattenberedare inmonterad. Det är en härlig känsla att titta ut genom de nya fönstren, likaså att känna lite lätt på den vita varmvattenberedaren med sin kärna av koppar varje gång vi passerar genom tvättstugan. Vi har blivit som nya människor på grund av dessa installationer. Det är härligt, underbart, nästan lite hallelujakänsla. Vilka utsikter, vilket varmvatten!

måndag, mars 05, 2007

Måndag morgon


Det är måndag morgon (även om bloggens datummärkning säger något annat) och måndagmorgonens små färgglada fiskar simmar betraktaren till mötes.