onsdag, juni 06, 2007

Potatismos med gräslök i

Det minns jag att vi åt om somrarna hemma hos oss. Det var underbart gott. Vi hade egen potatis, säkert Magnum Bonum eftersom morfar ansåg att det var den enda potatissort som gick att äta. Vad jag inte förstår är hur vi kunde äta nyskördad potatis på sommaren eftersom våra "plugg" plockades upp på hösten. Kanske hade vi gammal kvar i källaren? Det kan ju inte ha varit färskpotatis eftersom den inte går att göra mos på. Det hela är ännu ett mysterium i livets outgrundliga kretslopp.

Vi kanske köpte den någonstans ifrån. Vem vet..?

Livet är hårt

Det är också grymt och obevekligt. Det är tufft, orättvist och kantat med slumpmässiga inslag som gör att man vet varken ut eller in. Man är aldrig säker. Mest är man osäker. Vad som helst kan hända. Det går aldrig att förbereda sig. Man är alltid oförberedd. Ofta är man rädd. Skräcken kommer krypande. Skräcken kommer smygande. Ibland kommer den springande, då är det för sent. Livet är stenhårt. Som en gråsten rakt i plytet. Eller en näve singel rätt in i fejset. Det är ju inte riktigt lika hårt men kan ändå ställa till det. Finns det verkligen inget man kan göra? Jo, man kan fira "Svenska Flaggans Dag", den är idag. Då blir det lite lättare, lite mjukare. Medborgare, skyddshjälm på! Jippikayeeeee.....!

måndag, juni 04, 2007

Små flygplan med långa banderollrar efter sig

Förr såg man ofta små flygplan på himlen som drog långa reklambanderollrar efter sig. På dessa kunde det t.ex. stå "Broddmans, Broddmans, Broddmans" eller "Se Sverige med SJ" eller "Spola lugnt - köp toalettstolar från Gustavsberg". Nu ser man dem aldrig. Det är en iaktagelse som jag gjort under den senaste 20-års perioden och jag tror att den är riktig. De verkar helt ha försvunnit från det himmelska vimlet. Vad är det egentligen som hänt? Någonting tycks ha gått fruktansvärt snett.

söndag, juni 03, 2007

Carglass and pain

Just nu körs en radioreklam som handlar om hur smidigt det går till att laga stenskott på bilrutor, om man vänder sig till rätt firma förstås. Jag tycker att de i själva jingeln sjunger "carglass and pain" men det måste väl ändå vara ett hörfel. Eller kan bilrutor och smärta verkligen höra ihop?