torsdag, juni 12, 2008

I backspegeln

Det är ju jag!

Flying Doctors

Jag satt hemma vid köksbordet och dagdrömde att jag var i Australien och arbetade för de flygande läkarna, de som räddar liv med små medel och med små marginaler långt ut i den oändliga vildmarken. Det var inte bara som i TV-serien med samma namn, faktiskt var det i själva TV-serien som jag befann mig. Jag var någon slags hjälpreda - jag kånkade och bar, hämtade saker, körde ambulans, lyssnade förstående på de som ville prata och hyste medkänsla med de svåra, kritiska fallen: "Sorry mate, we´ll have to do this you know but don´t you worry, it´s only in the script..". På kvällarna satt man förstås på puben med en iskall lager och försökte få närmare kontakt med sjuksköterskorna men de var bara intresserade av läkarna eller möjligen piloterna, hjälpredorna spelade i en mycket lägre division. Trots det vill jag bara säga att jag trivdes utmärkt hos de flygande läkarna. De var toppen. Och så räddade de liv också.

onsdag, juni 11, 2008

Fyrkantiga ägg igen

Det som talar emot fyrkantiga ägg måste vara att den härligt runda, eller kanske snarare ovala smaken, ersätts av en stramt fyrkantig "håll-dig-innanför-ramarna" smak. Det gör att jag känner en väldig tveksamhet inför en eventuell nyordning på detta område. Det är som om man skulle ändra form på livet självt och vem vill det?

måndag, juni 09, 2008

På samma nivå

Det var ballongernas kväll. Flera stycken kom smygande över himlen, en av dem verkade landa i någons trädgård. Det såg ut som om "Världarnas krig" brutit ut. Fast de här ballongerna kom inte från Mars utan från Stockholm. Folket i korgarna skrattade och vinkade till oss som stod nere på marken. Deras lycka var dock kortvarig för strax stod de också nere på terra firma. Då var vi jämbördiga igen, då var vi åter på samma nivå.

Fyrkantiga ägg

Det lär finnas en apparat som gör vanliga ägg fyrkantiga. Jag vet inte hur den fungerar men jag antar att det är i själva kokningsprocessen som fyrkantigheten uppstår, det vill säga man måste först knäcka skalet och därefter hälla över innehållet i tidigare nämnda apparat. Det är i alla fall min teori. Vad kan då sägas mer om fyrkantiga ägg? De rullar inte omkring, de kan staplas och de ser roliga ut. Mänskligheten kräver att få fyrkantiga frukostägg. De har kommit för att stanna.