onsdag, december 28, 2011

28 december

Igår 10 grader varmt, idag 2 grader kallt.
Rimfrostlager.
Stormen har knäckt många träd, de ligger strödda längs vägen. Ny storm väntas komma inom de närmaste dagarna. Den heter något annat. Varför inte Alvar? Går inte, stormar måste ha kvinnonamn.
Alva!
Jag måste snart köpa en ny anteckningsbok, den gamla håller på att ta slut.
"Sodexo gör var dag bättre", står det på skåpet till en parkerad lastbil. Det är ett multinationellt företag med säte i Frankrike som sköter om distribution av mat och hjälpmedel till skolor men även till sjukhus. De är gigantiskt stora inom sitt område. Men är de bra? Jag vet inte.
Ur bilhögtalaren strömmar ouvertyren till "Barberaren i Sevilla" av Gioacchini Rossini, därefter följer ett stycke av Pergolesi.
På Shell Express kostar bensinen 13,98, på ST1 strax över 14 kronor.
Många har blivit strömlösa på grund av stormen. Många har också fastnat på tåg, de har fått övernatta där. De flesta uttrycker åsikter om att informationen från SJ:s sida varit katastrofalt dålig. Ingen har vetat någonting när folk ställt frågor.
Till lunch äter vi någon slags biff med klyftpotatis, smakar inget vidare ärligt talat.
Varför kan man inte få mat som smakar gott?
På eftermiddagen tittar vi på julens klassiker på Youtube. Vi ser "Tomteverkstan", "Musses campingtur" samt den där filmen med Kalle Anka och Piff & Puff som inte längre får visas på julafton. Det är i den som de skjuter på varandra med artilleripjäser, rena krigsstämningen råder.
Men ekorrarna vinner och ankan förlorar. Alla nötter och allt godis transporteras iväg till Piff & Puffs enkla boning medan herr Anka viftar med sin vita flagga.
På Lidl ska finns såväl oxfilé som kalkonfilé. Det första finns men inte det andra, kommer troligen in i morgon.
Inte många dagar är kvar av året, tre om jag kan räkna rätt.
Det kändes kallt ikväll men termometern visade plusgrader. Blåste lite, regnstänk.
Får se om kalkonfilén dyker upp som det är sagt. Då hugger jag den direkt. Inga hänsyn tas, det är de vassa armbågarnas dans som gäller.
"Störst går först" har någon sagt men det är inte jag. Jag skulle aldrig säga något sådant.