torsdag, mars 12, 2009

Säsongens sista...

...tomte, stående på kanten till returpapperscontainern. Klart att han trillade ner. Lite synd men vad annars göra? Är det slut så är det.

Cuba Cola finns

Jag hade fel i nedanstående inlägg. Cuba Cola lever och frodas och har gjort det sedan 1953. Jag får göra en pudel och säga "sorry". Eller ännu bättre, jag får hälla upp ett glas skummande CC och njuta av denna gudabenådade dryck. Men var finns den? Var, var?

Läskedrycker som försvunnit

1. Carioca
2. Pomril
3. Fruktus och Guldus (de hörde ihop på något sätt ungefär som Bill & Bull eller Piff & Puff eller Palme & Erlander)
4. Citronil
5. Ingo-läsk (kortlivad, inte så välsmakande efter vad jag minns)
6. Cuba Cola (har inte sett den på länge)
7. Frisco (smakade friskt)
8. Merry
9. Vanlig hederlig fruktsoda

Det finns säkert fler men inga som jag kommer på just nu. Ber att få återkomma i denna fråga.

tisdag, mars 10, 2009

Spår i snön

Behövs det fler reflektioner om väderleken? Troligtvis inte men i morse syntes tydliga spår i snön efter tidningsutdelaren. Nu snöar det lätt. Samtidigt hörs fågelsång på ett sätt som antyder att våren inte är långt borta. Vi lever alltså i en övergångstid. Det gamla vill inte ge sig medan det nya ännu inte fått tillräcklig styrka för ett genombrott. Och fåglarna? De styrs av ljuset som en vis man en gång sa. De tror att det är vår medan vi tror att det är vinter. Fler reflektioner? Nej.

söndag, mars 08, 2009

De tre små mästarna

Idag köpte jag också "De tre små mästarna" av Kerstin Ekman. Den boken har ägts av Barbro Hellqvist. Jag har börjat läsa lite i den, den verkar lovande. Ute (var annars?) snöar det. Ännu skriker vintern i buskarna.

Den ensamme paddlaren

Plötsligt gled kanoten ut i det bleka månljuset och Hjortfot skrattade sitt tysta, hjärtliga skratt. Han hade känt igen den ensamme paddlaren.

Ur "Hjortfot" av Edward S Ellis. Denna upplaga kom ut 1954, Hans Arnold stod för illustrationerna och boken har ägts av Stig Hansson. Tack Stickan.