lördag, januari 03, 2009

Storkyrkan

Det kan vara svårt att se att den här bilden föreställer Storkyrkans insida men jag gick i alla fall in där måndagen den 22 december och kom ut som en helt annan människa.

Med Storkyrkan menas då den som ligger i Gamla Stan i Stockholm. Eventuella andra Storkyrkor får ursäkta.

fredag, januari 02, 2009

The Original Suffolk Canister

The Original Suffolk Canister är ett förvaringskärl som finns i olika utföranden. Det är idealiskt till att lagra torrvaror i antingen i hemmet eller om man är på safari (?) som det står på framsidan. Tillverkaren heter Henry Watson Pottery och de har gjort några stycken eftersom de startade sin verksamhet år 1800. Mer kan jag inte säga just nu om denna så vackra burk förutom att den är jättebra. Ska man skaffa ett förvaringskärl bör man inte tveka inför The Original Suffolk Canister. Vi förvarar för övrigt te i vårt exemplar (det får bli en liten bonusinformation). Lycka till!

torsdag, januari 01, 2009

En gäst


Och vilken gäst sen! Hon verkar ärligt talat lite orolig. Då höll våra gäster i går kväll en helt annan klass. Tack kära vänner för en trevlig nyårsafton. Den gör vi om igen så snart som möjligt, det vill säga om knappt 1 år.

Nyårsraketen


Och så här ser den ut från från vår horisont. Snygg raket! Det finns förresten fastrar som hatar andra fastrar likaväl som det finns mostrar som gaddar ihop sig och hatar en speciell moster inom samma släkt. Livet är sannerligen ett rävspel.

onsdag, december 31, 2008

En ny människa

Jag vill gå in i S:t Magnuskatedralen i Kirkwall och komma ut som en helt ny människa. Är det något konstigt med det?

De hatar varandra

I många TV-serier hatar folk varandra. Män hatar män och kvinnor hatar kvinnor. Män hatar kvinnor och kvinnor hatar män. Männen hatar sina fruar och vill ta död på dem och fruarna hatar sina män och vill avliva dem också. Föräldrar hatar sina barn och vice versa. Bror hatar bror och syster hatar syster. Det kan bli fruktansvärda fejder mellan kusiner. Sysslingar kan hata varandra, så även tremänningar. Utövare av olika religioner hatar varandra, likaså förkämpar för olika politiska uppfattningar. Man kan hata folk på långt håll. En man i Argentina kan hata en annan man som är bosatt på Spetsbergen. Det är ganska långt håll. De skickar hatbrev till varandra. Breven är tunga av allt hat. Det är som sagt väldigt mycket hat i många TV-serier. Tur att det inte är så i verkliga livet.