lördag, april 04, 2009

Tågstopp i Faringe

Förut gick det vidare men nu är det stopp. Definitivo och absoluto. Men fika kan man göra, på Thuns...mama mia!

fredag, april 03, 2009

Ny dag

Jag är lite bättre idag, jag fryser inte och det är skönt. Temperaturen är just nu +3,2 grader. Det verkar bli en fin dag. Jag läste att mästerlöparen Arne Andersson avlidit 91 år gammal. Han var samtida med Gunder Hägg, de utkämpade många oförglömliga dueller. Flera världsrekord blev det men tyvärr inget OS-deltagande eftersom båda diskvalificerades 1946 för påstådd professionalism. Som sagt, solen skiner, våren verkar vara på väg. Det ska bli ordentligt varmt på skärtorsdagen. Annars minns jag en påsk på 50-talet som var både kall och snörik. Det gick inte att komma upp med bil till vår stuga vid Tibble gård. Gästerna fick pulsa i snön. Vad kan man mer säga? Jo, att allting tycks bli bättre. I London har storgubbarna (för det är ju mest sådana) haft möte. Nu ska det bli ordning på världsekonomin. Det talas om att pytsa in 1100 miljarder dollar, en rätt stor summa. Arne Andersson slog Gunder Hägg sex gånger av sju 1944. Därefter mattades bådas motivation. Nu visar termometern på +3,8 grader. Det går uppåt för både värmen och mänskligheten.

torsdag, april 02, 2009

Förtröstan

Jag tog en Ipren klockan ett och en klockan fem, det var medan vi tittade på den senaste Lynleyfilmen. Jag frös våldsamt, sen blev det bättre. Nu tittar vi på en gammal Helgonet, det är avsnitt 1 på skiva 2 i den första DVD-boxen. Avsnittet heter "The Loaded Tourist" och verkar vara en invecklad historia. Jag räknar med att få ta en Ipren till vid sänggåendet. Hur det blir i morgon vet jag inte. Det vet man aldrig men man kan ju ha förtröstan. Slutligen - vem var Curt Sang? Det skulle jag gärna vilja veta.

Sjuk

När jag är sjuk brukar jag läsa "Kilroy möter kallt stål" av Curt Sang. Om jag inte är alltför omtöcknad vill säga. Det är jag inte idag, alltså läser jag Kilroy, en av mina favoritböcker:

Fem minuter innan Kilroy nådde Björkhova stannade han bilen. Han hade kommit att kasta en blick på klockan. Den visade att det återstod en dryg halvtimme till det avtalade mötet med godsägare Bunkert. Kilroy visste vikten av att vara punktlig inför sina klienter. Och så var det så gudomligt vackert härute på det riktiga landet...

måndag, mars 30, 2009

Glädje varje dag

Jag är född på en onsdag. Det var idag för 60 år sedan. Platsen var S:t Eriks sjukhus i Stockholm. Nu föds man inte längre där. Man föds på andra ställen istället, det går lika bra. Men visst är det roligt att vara född på S:t Eriks sjukhus. Jag gläds åt det varje dag.

söndag, mars 29, 2009

28 mars 2009, 19.30 - 20.30

Tack för allt!

Jag vill på detta sätt passa på tillfället att tacka alla som uppvaktade mig på min 60-års dag. Det var en mycket trevlig tillställning som jag sent kommer att glömma. Faktum är att detta inlägg skrivs på en av presenterna, nämligen min lilla ASUS EEEPC 901 (ja, det är viktigt med namn och nummer, hur skulle annars vår tillvaro kunna fortsätta?). Min fortsätter nu ett tag till tack vare er. Än en gång, stort tack!