onsdag, september 19, 2007

Vi är rustade

Det gick fint att sätta upp PVC-skivorna på insidan av altanen (för att hålla snön ute) även om jag trasslade in mig i växterna som hängde ner från taket och som under sommaren blivit väldigt långa och klibbiga och skivorna kom lite snett så att jag fick börja om från början igen och snäckorna på väggen ramlade ner när jag dunkade med hammaren och plankan som jag mätt och sågat till inte passade så jag fick såga ytterligare en gång men sånt är ju bara roligt och katterna rusade runt som galningar retade av osynliga men fullt hörbara fåglar och så vidare och så vidare men dagen var ju fantastiskt fin med en vacker höstsol på en lagom blå himmel så varför hänga upp sig på petitesser? Nu kan vintern komma när som helst, vi är rustade.

tisdag, september 18, 2007

Hö till hästarna


He had driven half the night
From far down San Joaquin
Through Mariposa, up the
Dangerous mountain roads,
And pulled in at eight a.m.
With his big truckload of hay
behind the barn.
/.../
"I´m sixty-eight", he said,
"I first bucked hay when I was seventeen.
I thought, that day I started,
I sure would hate to do this all my life.
And dammit, that´s just what
I´ve gone and done."
Ur dikten "Hay for the Horses"
av Gary Snyder

söndag, september 16, 2007

Falukorv



Den amerikanske fotografen Minor White ansåg att alla bilder som innehöll ett fönster eller en dörr var automatiskt bra bilder. Troligen menade han att man genom t.ex. ett fönster kunde blicka in i andra världar och genom denna process få nya kunskaper och erfarenheter. Det har jag tagit fasta på i bilden ovan som är tagen inifrån Vallentuna bibliotek och visar Konsumväggen där det står (om man skärper blicken) att falukorv finns att köpa för tjugo kronor ringen. Jag tycker det är trösterikt att veta att sådana delikatesser går att få tag på även i de andra världarna.

TV-tornet i Tallinn

Jag har aldrig besökt några krogar i närheten av Stureplan. Jag har aldrig träffat några kändisar (jo, en gång pratade jag med skådespelerskan Gunnel Lindblom i telefon men det kommer hon nog inte ihåg). Jag har aldrig varit ute i svängen. Däremot har jag varit uppe i TV-tornet i Tallinn. Jag drack en apelsinläsk och betraktade utsikten, sen åkte jag ner igen. I hissen frågade jag guiden hur lång tid det tog att gå nerför trapporna och då svarade hon att det fanns inga trappor. Gick hissen sönder blev man sittande. Men varför skulle den gå sönder? Det finns väl ingen anledning att tro något sådant.