lördag, juli 19, 2008

Till Kungsängen

Det sägs att alla vägar bär till Rom men det är fel. Några går faktiskt till Kungsängen. Det är tur för ibland vill man ju ut i vida världen.

fredag, juli 18, 2008

Mer om Felixstowe

Fast egentligen ingenting alls om Felixstowe utan mer om killen från Västerås (eller möjligen Köping eller Arboga) som satt bredvid oss på andra sidan mittgången i bussen på resan tillbaka från London till Felixstowe. Han sa att London hade varit en trevlig upplevelse, han hade sett de flesta av de viktiga sevärdheterna, de som man måste ha sett för att få kalla sig Londonturist. Däremot var bussresan från båten och in till London lite jobbig. Han hade varit så trött att det inte liknade något men tjejerna, han nickade mot en grupp kvinnor som satt längre bak i bussen, hade tagit med honom ut på restaurang. Han måste ha haft någonting den där killen från Västerås som inte vi hade men det är väl så att vissa har det och andra inte. Efter bussavstigningen i Felixstowe såg vi honom inte mer, han bara försvann i tomma intet och så kanske vissa gör när de har fullgjort sitt uppdrag, som ju i det här fallet var att berätta om den jobbiga bussresan från F-stowe till London.

söndag, juli 13, 2008

På loppmarknader

På de flesta loppmarknader brukar finnas två saker: LP-skivan "All Star Festival" samt Caryl Chessmans "Dödscell 2455". Dessa två måste ha prytt många skiv-och bokhyllor i svenska 60-talshem. Skivan köpte man av solidaritetsskäl och boken därför att den handlade om dödsstraffet och var skriven av en dödsdömd. Arne Thorén intervuade Chessman vid ett tillfälle på San Quentin. Thorén fann denne vara intelligent och vänlig. Naturligtvis hävdade Chessman att han var oskyldig och även att han visste vem den verklige Röda Lyktan-banditen var men ville inte avslöja dennes identitet av vissa skäl. Den 2 maj 1960 tog han sin hemlighet med sig till "andra sidan". Skyldig eller inte, böckerna finns kvar på närmaste loppis. Köp "All Star Festival" på samma gång för är inte hela livet en sådan?