torsdag, maj 15, 2008

Rekordmagasinet

Jag vill ta cykeln en tisdagkväll och rulla ner till kiosken vid stationen. Det nya numret av Rekordmagasinet har nämligen kommit. En sportnovell där skogarnas son blir matchvinnare. En kriminalare. En artikel i serien "Brott lönar sig inte". En intervju med Hasse Persson, Landskrona. Krönikan. En kolorerad lagbild på IFK Norrköping eller Edsbyns IF. Så skulle jag vilja att det var men den tiden är förbi. Den kommer aldrig tillbaka.

onsdag, maj 14, 2008

Längs vägarna

Längs vägarna står husvagnar uppställda i väntan på att nya hyresgäster ska flytta in.

Den stora keltiska språkgruppen

Och nu min käre Watson, tror jag vi slutar fundera över detta och med gott samvete återgår till studiet av de kaldeiska ordrötter som säkerligen kan spåras i den korniska grenen av den stora keltiska språkgruppen.

Ur "Djävulsfotroten" av Sir Arthur Conan Doyle i översättning av K Arne Blom.

söndag, maj 11, 2008

Den svävande hatten

Nu vill jag skriva någonting riktigt bra men vad skulle det vara? Mest sitter jag och stirrar på en hatt som tycks sväva helt fritt i rummet men jag tror inte att det är något att slösa ord på. Dessutom svävar den inte, den är upphängd på en stolpe. Dessvärre kan inte hattar sväva fritt i luften? Det skulle strida mot allt jordiskt vetande. Men det utomjordiska då?