lördag, november 17, 2007

Två korta resor




Jag har gjort två korta resor vilka illustreras med ovanstående bilder. Den högst upp föreställer två pendeltågssäten på väg till Märsta och den längre ner visar del av baksidan till Torghuset i Örsundsbro. Det är alltid spännande och intressant att komma ut lite i vida världen. Man får se så mycket.

Fars dag!

Just det. Det är trevligt med Fars dag. Den ger en fin smak i munnen. Nu inföll den visserligen för knappt en vecka sen men smaken sitter kvar.

torsdag, november 15, 2007

Filmer

Jag tycker om filmer där förlorade söner återvänder till fädernesgården och vid dörren säger: "Goddag mor". De har då en lång tågresa bakom sig, är klädda i kostym och bär på en billig resväska. Jag tycker också om filmer där skådespelarna i vissa scener helt uppenbart agerar framför en filmad bakgrund. Det kan röra sig om en bilfärd eller en tur med flygmaskin. Slutligen tycker jag om filmer där ett kärlekspar träffas nere vid ån och kvinnan säger: "Där flyter vårt liv bort". De har alltså inte blivit något kärlekspar än och kommer kanske inte att bli det heller såvida inte vattnet i ån plötsligt vänder och flyter tillbaka. Sådana filmer vill jag se. Var visas de?