fredag, juli 04, 2008

Den uppländska säden

Trots allt tal om annat verkar den uppländska säden stå stadig i jordlagren. Slutsats - det blir bröd även i år. Härligt!

Svart anteckningsbok

Inte bara pennan är viktig, även det man skriver på (i) kan ha avgörande betydelse. Jag har därför köpt en liten svart anteckningsbok som jag tror passar mina syften fuller väl. Den är 14,5 cm. hög och 11 cm. bred, sidorna är olinjerade och den har även ett elastiskt band fastsatt på baksidan som gör att pärmarna hålls ihop om man viker det över framsidan, det sista en finess som ju är mycket bra under transporter. Hoppas bara nu att allt fungerar och att de ord som placeras på de olinjerade sidorna, verkligen får en slags guldkant. Allt annat är ett misslyckande.

onsdag, juli 02, 2008

Bakom molnen

Helt klart finns det något bakom molnen men exakt vad det är får vi inte veta förrän...efter OS i Peking kanske.

tisdag, juli 01, 2008

Blå bicpennor

Orkneyskalden George Mackay Brown använde ofta helt vanliga blå bicpennor för att skriva sina verk. Jag har precis inhandlat fyra stycken kulspetspennor av märket b.n.t office, två blå och två svarta med 0,7 mm:s spets, för att möjligen nå en liten bit på väg. Visserligen är det inga bicpennor men var och en vill ju skapa sin egen tradition. I morgon ska orden börja spruta, då är det skapardag för hela slanten. Priset var för övrigt endast 6,50:- på Prylcenter i Roslags-Näsby och det är billigt.

måndag, juni 30, 2008

Kort utdrag ur samma bok

Emanuelsson haffade lagkaptenen och gjorde en snabbintervju.
- Vad tror ni om matchen, pojkar?
- Må de starkaste vinna, sa han buttert.
Högerbacken stampade i marken så att den skalv och måttade mot en grästuva. Den sprack med en knall mot omklädningsrummets vägg.

söndag, juni 29, 2008

Fotbollsmysteriet

Men det var inget mysterium. Det var bara Erik "Kometen" Karlsson, vänsterytter i svenska VM-laget 1958, som fann tillvaron för trång och därför begav sig ut i vildmarken för att få andas frisk luft. Efter ett psykologiskt samtal med Hubert Norlén vid lägerelden, kom han dock till insikt om att man inte kunde svika laget och kompisarna. Slutet gott, allting gott för Kometen gör succédebut i öppningsmatchen och VM är räddat. Ibland är det bra med frisk luft och fria vidder.

Boken är förstås skriven av Sivar Ahlrud och är en i serien om tvillingdetektiverna. Och vem tusan är Hubert Norlén? Jo, det är ju tvillingarnas kusin, "Hubbe" ni vet.

Lägre skatt för sniglar

Jag tyckte att rubriken lät konstig och när jag tittade närmare på den insåg jag genast att jag läst fel. "Lägre skatt för singlar" skulle det vara förstås. Så går det när man kastar om bokstäver. Ett n på fel plats om ett i, kan ha en avgörande betydelse.