fredag, januari 25, 2008

26 98 11

Lastbilschauffören Gösta Lundberg springer in på en telegrafstation för att ringa hem. Det är snöglop i luften, vårvinter, halt som satan på vägarna och dessutom är det bråttom. Det gäller kompisen Åke som rymt från det militära. Polisen är efter honom. Han måste varnas. Men Göstas fru lägger på när hon hör vem det är. Hon är trött på makens kvinnoaffärer. Dessutom sitter Åke mitt emot henne. Någonting håller på att hända mellan dem. Är det kärlek? 26 98 11. Siffrorna bränner fram genom ledningarna. De bränner hål i hustruns händer. Hon kan inte hålla luren. Det är någonstans i Småland på 1950-talet, en chaufför som vill ringa hem till Stockholm men ingen svarar i lägenheten. Det kan vara för sent. Åke har rest sig upp ur fåtöljen. Gösta rusar till långtradaren. 26 98 11, han förbannar sifrorna och trampar gasen i botten.

Filmen heter "Resa i natten" och handlar om några långtradarchaufförer som färdas fram och tillbaka genom Sverige en vårvinter i mitten av 1950-talet.

måndag, januari 21, 2008

Säg aldrig aldrig

Man ska aldrig säga aldrig men nu kan det inte finnas många kvar. Julgranar alltså. Den här fångades i all sin skröplighet utanför McDonalds vid Stora Wäsby igår.