lördag, november 03, 2007

Ny tid

Jag har äntligen kommit mig för att ställa om bloggen till svensk tid från den Stilla Havstid som den varit inställd på förut. Det tog bara drygt ett år men nu känns det riktigt bra. Att leva i den nya tiden alltså.

Allhelgona


Traditionsenligt har vi denna kväll tänt ljus i minneslunden och som vanligt har jag tagit en bild av Vallentuna kyrka. Jag tycker att den blev rätt stämningsfull. Hoppas att våra förfäder instämmer.

Den första snön

I natt strax efter 24.00 började det snöa och i morse låg några blöta centimetrar på gräsmattan. Denna storartade upplevelse gav inspiration till följande lilla dikt:

Det har snöat utanför fönstret
vilket följer det gängse mönstret.
Allting har blivit vitt, vitt sen
igår vilket är själva vitsen.


Ja, det där poemet lämnar kanske en del övrigt att önska men när känslorna tränger på gäller det att få ut dem på ett eller annat sätt och i detta fall blev det alltså det sistnämnda.

fredag, november 02, 2007

Gränsen

Nu har vi åter passerat en gräns, nämligen den mellan oktober och november. Vår bil passerade en annan gräns i förra veckan när vägmätaren visade 40 000 mil. Det hände utanför COOP i Rotebro på väg söderut. Varje dag (och natt) passerar vi många olika gränser. Ibland är gränsen knappt märkbar, ibland fullt tydlig. Den kan vara som en dallring i luften eller som en brandgata i skogen. Jag tycker det sista är bättre, då behöver man inte fundera så mycket. Just nu ska jag ta steget över gränsen in till köket och dricka en kopp kaffe, det är aldrig fel. Hoppas det blir någonting till kaffet. Visserligen har jag lovat min doktor att hålla igen men vågen visade faktiskt -1 kilo i morse så jag har lite att spendera. Dessutom, vem vill riskera en viktlös tillvaro? Den gränsen vågar jag absolut inte passera.

onsdag, oktober 31, 2007

Alldeles för hemskt!


Idag är det Halloween men det firar inte vi som tur är. Det är alldeles för hemskt för oss.

tisdag, oktober 30, 2007

Andra ord

Inte vet jag om det har någon speciell betydelse men i många europeiska språk finns i alla fall ett gemensamt ord, nämligen "idiot". Kan också nämna att cirkus på ryska heter "zyrk" vilket kan underlätta för rysslandsturister som vill besöka ett evenemang av detta slag. Hemmagjorda varianter av typ "zirkuz" eller liknande fungerar icke. Det har jag själv fått erfara så jag vet vad jag talar om.

måndag, oktober 29, 2007

Hundratusen ord

I engelskan lär det finnas ca. 500000 ord och i svenskan endast 100000. Det är ju inget att skryta med i jämförelse. Man känner sig onekligen lite blek, kanske som en fattig kusin från landet Nowhereistan. Helt klart är att det skulle behövas fler ord att välja mellan. Vi behöver ju inte gå upp till en halv miljon men låt oss säga 350.000. Då skulle det bli mycket lättare att formulera en läsvärd blogg. Nu är det jättesvårt.