lördag, januari 31, 2009

Gott Nytt År!

Jag har inte önskat alla Gott Nytt År än men nu kan jag göra det med hjälp av detta trevliga kort som jag köpte idag. Det lär vara från 1940-talet. Det är ju jag också.

En alternativ väg till Rimbo

Jag är fascinerad av alternativa vägar som leder till ett viss mål. Det kan vara vägar som går parallellt med de stora allfarvägarna fast de är mycket mindre och på något sätt löper längre in i landskapet om ni förstår vad jag menar. Ärligt talat så är det väl inte mycket att förstå. Det är bara att konstatera att det finns fler vägar än de som redan är uppkörda. Den här till exempel. Den går till Rimbo. Den är smal och fram till nu ganska okänd. På skylten (fast den inte syns på bilden) står det klart och tydligt RIMBO. Det råder inga tvivel om var man hamnar när man färdas på denna väg. Jag misstänker dock att vägen inte går direkt fram till orten i fråga utan istället mynnar ut på en annan väg som i sin tur mynnar ut på ytterligare en annan, betydligt större, väg. Någon gång kommer jag att styra in fordonet på den alternativa vägen till Rimbo och se vad som händer. Men inte idag. Det ser alldeles för halt ut och man vill ju inte fastna halvvägs.

söndag, januari 25, 2009

Jag bloggar på helgerna

Jag försöker i alla fall men den här helgen har det inte blivit så mycket. Jag ändrade några rader i näst senaste inlägget, förhoppningsvis blev det bättre. Det kan också ha blivit sämre, jag vet faktiskt inte. Jag åt kalvsylta till middag. Den var god men rent generellt har kalvsyltan blivit sämre de senaste åren. Den var bättre förr. Detsamma gäller falukorven. I morse tänkte jag blogga om luftbron till Berlin men jag var inte tillräckligt inspirerad. Jag minns den kalvsylta som man fick i skolan. Den höll en helt annan kvalitet än dagens. Inte för att det är något direkt fel på nutidens kalvsyltor i sina plastaskar men dåtidens var bättre. De köpte man i charkdisken. De blev inslagna i ett speciellt papper. Det kanske var papperet som gjorde susen, som var pricken över i. Dagens kalvsyltor har varken sisu eller sådana prickar. Luftbron till Berlin är ett alldeles för komplext ämne för att låta sig infångas i en blogg. Jag tycker att falukorven var betydligt större förr i tiden, nu är den mindre. Den har krympt med åren. Hammond Innes, den engelske äventyrsförfattaren har skrivit en bok om luftbron till Berlin. Den heter "Luftbron" eller i original "Air Bridge". I mitt exemplar har någon som heter Clifton skrivit sitt namn på försättsbladet. Efternamnet är tyvärr oläsligt. "Luftbron" handlar om en man som är besatt. Han går över lik för att nå sitt mål. Hans vision tar inte hänsyn till etik och moral. I slutet av boken händer något men det vill jag inte säga. Det vill ni säkert upptäcka själva. Clifton och jag vet redan vad som händer. Jag vill inte säga att allt var bättre förr men kalvsyltan och falukorven var det i alla fall. Som sagt, jag försöker blogga på helgerna men just idag finns det inget särskilt att skriva om. Det går helt enkelt förbannat trögt.