lördag, februari 17, 2007

Begagnad bil


Ännu en bild från 1978. Det är vinter och på Täby Galopps parkering har en optimist startat försäljning av begagnade bilar. Affärsidén höll dock inte särskilt länge. De begagnade fordonen var väl lite väl slitna för att attrahera eventuella spekulanter. Jag minns förresten en häst som dog under ett lopp på Täby Galopp. Året var 1961 och hästen hette Antarctic Princess II. Jag vet inte varför jag har lagt den händelsen på minnet. Det är oförklarligt som mycket annat.

torsdag, februari 15, 2007

Resor 2

Jag tycker mycket om resor, särskilt de som är tidsbundna, t.ex. att man reser mellan 10 och 12 en förmiddag eller från en tisdag till en onsdag eller varför inte en kort resa på en kvart. Vi ska inte förbise kvartarna. Redan Arne Tammer sa ju på sin tid: "Ge mig en kvart om dagen och jag ska ge dig en ny kropp". Vilka kvartar är då bäst? Ur resesynpunkt anser jag att kvartarna som löper mellan heltimme och kvart över är överlägsna. Jag kan inte motivera min synpunkt utan går här helt på känsla. De känns helt enkelt bäst. Och man kommer långt på en kvart; från Rotebro till Stäket och därefter E18 in mot Stockholm och höger i Hjulstakorset och ytterligare en bit in på Bergslagsvägen. Då har det gått en kvart och man har fått se mycket. IKEA i Barkaby till exempel. Det är de som har möblerat Sverige. Det gick kanske inte på en kafferast men ändå. Slutsats: underskatta inte kvartarna. En hit och en dit spelar kanske ingen roll men tillsammans utgör de hörnstenar i tillvaron. Och så hinner man som sagt en bit på femton minuter.

tisdag, februari 13, 2007

Resor

Jag tycker om resor, speciellt resor på film där man ser ett flygplan färdas över en världskarta med resrutten markerad som ett svart streck. Det är bara i gamla filmer sånt förekommer men de resorna tycker jag väldigt mycket om.

Skuggan


Jag har köpt en filmscanner av märket Nikon Coolscan V ED. Med den hade jag tänkt digitalisera alla mina 10 000 svartvita negativ från 1977 - 1999, som jag fram till nu förvarat i pärmar uppe i skåpet. Här är en bild från våren 1978. Man var ju bara som en skugga redan då.