onsdag, april 22, 2009

Tvillinghundarna

Oj, det är tvillinghundarna och för första gången på internet dessutom. Vill bara påpeka att det i nedanstående videolänk står att det är Jefferson Starship som framför "White Rabbit" och då får man väl tro på det men sångerskan är i vilket fall Grace Slick. Henne tar man inte miste på. Inte på tvillinghundarna heller.

tisdag, april 21, 2009

Fel!

Paul Kantner och Grace Slick gifte sig aldrig men de fick barn ihop, en dotter som döptes till China. Originalnamnet var God men det var redan upptaget, herre Jesus.

Vit kanin

Jag har en CD med 156 låtar i mp3 format som jag brukar spela i bilen. Som nummer 31 på skivan ligger "White Rabbit" med Jefferson Airplane och det är den version som framfördes på Woodstockfestivalen 1969. Så fantastiskt bra den är. Kantner, Balin och grabbarna spelar som gudar och Grace Slick sjunger som en gudinna om man vill beskriva hennes röst på det viset. Airplane är ju för evigt förknippade med flower power och psykedeliska stämningar och riktigt stora var de väl enbart under just den perioden. Sen mattades det av, det mesta gick upp i rök både bildligt och bokstavligen. Kantner gifte sig med Slick och bildade gruppen Starship som gjorde några bra plattor under 1970-talet. Två andra medlemmar, Jorma Kaukonen och Jack Casady, slog sig samman i Hot Tuna, en grupp som har gjort mängder av skivor och som fortfarande framträder. Grace Slick är idag konstnär och målar företrädesvis porträtt av 60-talslegender inom musiken. Men 1969 sjöng hon som en ... tja, gudinna och "White Rabbit" är förstås den ultimata klassikern inom den psykedeliska genren. Så här kunde det låta då (fast detta är alltså inte från Woodstock): http://www.youtube.com/watch?v=prbWzAp9CXw&feature