torsdag, juli 10, 2008

På Canterburys busstation

Jag tycker att det här är en trevlig bild. Bussarna står uppradade på Canterburys busstation. Det finns både vanliga och s.k. dubbeldäckare. En ska till Margate, på en annan står det 4 och på en tredje 312, men det är nog lite svårt att se på den lilla bilden. Två chaufförer står och småpratar, de är gamla bekanta. Bussarna är deras familj. Ja, de har vanliga familjer också men det har faktiskt blivit så att de ofta tänker på sina plåtklädda skyddslingar med samma ömhet som de tänker på fruar och barn. Jag vet inte vad det beror på men det kanske har med det engelska kynnet att göra. I bakgrunden skymtar den stora katedralen. Visst är det en trevlig bild. 1977 är den tagen. Klick!

tisdag, juli 08, 2008

Felixstowe

Båtresan från Göteborg tog knappt ett dygn. När vi gled in i hamnen såg jag ett transportplan från RAF cirkla runt på himlen och jag började då fantisera om hur livet som anställd vid engelska flygvapnet skulle gestalta sig, hur man flög runt på olika transportuppdrag under dagtid och när man sen landat på kvällen gick hem till frun och drack te. Jag förstår inte varifrån jag fick en så befängd tanke, jag tycker ju inte ens om te.

måndag, juli 07, 2008

Uppiggning

1. En kväll i november åkte jag in till Enköping för att titta i Fonus skyltfönster, jag behövde pigga upp mig lite.

2. Det var dystert både ute och inne, jag kände att något måste göras. Därför köpte jag en bok: "Blommor och växter på kyrkogården".

3. Musik har alltid betytt mycket för mig, särskilt Chopins sorgmarsch. Det var också den som jag började sjunga, först svagt, därefter för full hals så att det ekade i den trånga gränden mellan vårt hus och slakteriet.

söndag, juli 06, 2008

Hollywood från andra sidan

I was born by the side of the sea...

...sa skippern i Evert Taubes "Eldarevalsen" och det stämde säkert på honom men inte på mig. Jag är född på S:t Eriks sjukhus i Stockholm, året var 1949 och månaden hette Mars. Där föds ingen nu för tiden, däremot kan man komma dit och få hjälp med ögon och tänder. En gång var jag på väg dit när jag fick tandvärk akut men eftersom mottagningen inte var (är) öppen nattetid, tog jag två Alvedon och en Ipren istället. Det hjälpte tillfälligtvis.