fredag, januari 27, 2012

27 januari

Sedan sist: Juholt fick gå, Löfven valdes i hans ställe. En metallare styr nu alltså SAP. Kanske en karl med hårda nypor, en som kan klämma till borgarna på de rätta ställena.
Men politiken är förstås ett rävspel. Inom KD pågår just nu en partiledarstrid; Hägglund mot utmanaren Odell. I helgen får vi se hur det går. För mig spelar det i och för sig ingen roll vem som är partiledare i KD, jag är ju mest intresserad av religiösa frågor.
Igår föll snö. Man kan säga snöglop. Det är ett vackert ord. Snöglop i havsbandet som också är ett vackert ord. Det blir två vackra ord.
Lustigt är att sirapen förr i tiden såldes i runda förpackningar av papp. Jag såg en sådan på bild och plötsligt blev allt som levande igen. Mitt på burkarna satt ett grönt märke med bokstäverna "SSA" i vitt. Under märket stod skrivet "Bord Sirap" med brun text. Allra längst ner fanns en grön rand med infälld vit text: "Sockerbolaget".
Vi förvarade burkarna i skafferiet. Där var temperaturen lagom. Bredvid skafferidörren fanns trappan som ledde upp till vinden. Om somrarna var det spännande att vara där uppe men vintertid var det för kallt.
Strösockerpåsarna hade förresten en bred brun gördel på mitten där det stod att läsa "Strösocker" med vita bokstäver. Det fanns enkilos-och tvåkilos påsar. På dessa var "Sockerbolaget" skrivet med röda bokstäver.
Det är inte nyttigt med för mycket socker. Men lite är ju gott.
Månadens tips i november 1959 var:
Rullstek av slaksida, fläsk med rotsaker, kokt brynt oxtunga samt fårstek.
Man blir omedelbart hungrig.
Arbetsveckan är nu slut men många fler kommer. Jag ska ju arbeta till 67.
Vet inte om Löfven blir en bra partiledare.
Vet inte heller hur februari kommer att bli. Helt klart lite ljusare dock. Ända fram till juni tränger ljusheten undan mörkret, därefter vänder det igen.
Och sex månader senare är det åter dags för "Say, mama...". Härligt.