torsdag, oktober 09, 2008

Resultat

Mina idrottsresultat ligger långt bak i tiden men nu verkar det som om de på något sätt vill komma fram och förmedla sig till omvärlden. Så här såg de ut:

60 meter 8,90 sek. (var jag verkligen så snabb?)
Längd 4,62 m. (rätt ok)
Höjd 1,30 m (det var lågt)
Stav 2,44 m (obs. med hemmagjord stav)

Sen finns det inga fler resultat för i kastgrenarna var jag helt värdelös och på längre löpdistanser stod jag sällan distansen ut om man så säger. Däremot gjorde jag 63 tillslag när jag jonglerade med en fotboll och i pingis vann jag en gång en femsetare trots att jag låg under med 15-20 i tredje. Vilken remarkabel upphämtning, faktiskt den bästa jag gjort. Jag har inte riktigt hämtat mig än.

måndag, oktober 06, 2008

Höstlöv

Är det höst så är det och då ska det vara höstlöv. De här har ramlat ner på marken i närheten av Nygård i Täby kyrkby men de skulle lika gärna kunna vara någon annanstans ifrån för höstlöv är universella.

Fruset vatten

Under 1940-talets kalla vintrar hölls biltävlingar på Vallentunasjön. De har jag givetvis inte själv upplevt utan bara hört talas om. Prins Bertil, motorprinsen, var med vid något tillfälle och bland publiken skymtade min morbror Kalle samt Johan Borg som var gift med min moster Maja. Där stod de och stampade och gjorde åkarbrasor medan bilarna fräste förbi. Det måste ha varit festliga tillställningar, lite Åsa-Nisse över det hela. När allt var slut gick var och en hem till sig vilket i Kalles och Johans fall innebar en promenad på flera mil till Brottby. Undrar vad de pratade om medan de marscherade fram genom landskapet. Det får vi aldrig veta tyvärr. Ibland måste man nöja sig med det även om det känns svårt.

söndag, oktober 05, 2008

Vatten

I skolan blev man ofta törstig när man spelat fotboll och det som fanns att dricka var förstås vatten. Vi stod i en lång rad framför vattenkranen och väntade på vår tur att få i oss de läskande dropparna. Om man tyckte att den som stod framför drack väldigt mycket, kunde man säga: "Hörru, drick inte upp hela Värtan". En lumparkompis uppvuxen på Kungsholmen berättade att de brukade säga: "Hörru, drick inte upp hela Klara sjö". Jag kan tänka mig att det finns ett oändligt antal lokala varianter på detta tema, t.ex "Hörru, drick inte hela Siljan" eller "Hörru, drick inte upp hela Vänern". När jag frågade min dotter vad de säger i samma situation, berättade hon att de vanligtvis inte säger någonting alls, i den mån de överhuvudtaget dricker vatten. Jaja, jag får väl skriva själv då: "Hörru, drick inte upp hela VALLENTUNASJÖN!" Där satt den.