tisdag, maj 15, 2007

Lättare att leva

Jag tror att livet skulle bli lättare att leva om man fick färdas genom ett höstligt norduppländskt landskap och höra svag orgelmusik stiga upp genom de rostfärgade trädkronorna utanför en brukskyrka. Åtminstone inbillar jag mig att livet skulle bli lättare då.

Eiffeltornet

Det var Semolina Pilchard som klättrade uppför Eiffeltornet och greve Viktor Lustig som sålde samma torn, två gånger till och med. Själv har jag stått under Eiffeltornet och tittat upp. Det räckte.

Kryptiskt meddelande: det är inte jag som är Valrossen, det är Paul. Fundera på den, ni!

måndag, maj 14, 2007

Livets uppkomst


Livets uppkomst har äntligen fångats på bild. Det hände i söndags på OK/Q8:s biltvätt i Upplands-Väsby. Överraskande kanske några säger. Fullt naturligt tycker jag. Dessutom fick man ett tvättkort där man kan samla stämplar. Jag har nu en. Bara fem kvar till en gratistvätt. Då väljer man förstås den dyraste. Man är väl inte dum.

söndag, maj 13, 2007

Andra bullar


Ja, det blir det.

Guldfisk i en skål

Om man återföds som guldfisk, kommer man då att minnas sitt (sina) tidigare liv när man simmar runt i sin skål? Men det kanske inte fungerar på det sättet. Jag vet bara att sträckan Upplands Väsby - Märsta utövar en oförklarlig dragningskraft på mig, det är som om jag vore ett med landslapet, som om det var en del av mig själv, inprogrammerat i generna sedan generationer tillbaka. Samma känsla finns när jag passerar Bålsta. Var jag där också som viking? Eller som en grå liten fågel? Eller som en Mälargädda, alltid på hugget.