lördag, juli 28, 2007

En elektriker

Han var "elektriiiker" som man sa på den tiden. Han åkte omkring i en duvblå Ford Taunus Kombi med baskermössa på huvudet och utförde elektriska installationer därhelst de behövdes. En gång kom han hem till oss för att laga några kontakter. Vi frågade om han inte kunde byta ut en vanlig kontakt mot en jordad eftersom den skulle passa bättre i det jordade uttaget men det gick inte alls. Kontakter kunde man inte skifta hur som helst. Ojordade kontakter till ojordade uttag och jordade till jordade dito var det som gällde. Sen åkte han iväg i sin duvblå Ford Taunus på nya uppdrag i elektricitetens tjänst för mänsklighetens bästa.

fredag, juli 27, 2007

Inlägg 144



Detta är inlägg nr. 144 på "Den ensamma människans blogg". Vad sägs om att förgylla det med ett klipp från en svartvit finsk film som visades en regnig eftermiddag i juli? Säga vad man vill om huvudpersonerna men en är i alla fall glad och den andre mer trumpen.

torsdag, juli 26, 2007

Dam med kamera

Erik ropar på mig från poolkanten. Han har kommit i samspråk med en dam som har problem med sin kamera. Det är en engångskamera, eller "throw-away-camera" som den engelska damen uttrycker det. Egentligen är det inga problem med den, hon vill bara veta hur den ska hanteras och det är inte så svårt. Man bara trycker på knappen och låter Kodak göra resten. Hon undrar om vi möjligen är från Sverige eftersom hon tycker sig känna igen svenska när vi pratar med varandra. Hennes syster har bott 22 år i Göteborg berättar hon. Själv är hon från Cardiff i södra Wales. Det är första gången jag träffar någon därifrån. Jag kan inte påstå att det känns på något speciellt sätt men vetskapen om att det tog 58 år att få göra det, känns lite oroande. Hur många människor från olika platser på jorden finns det inte kvar att träffa och tiden är ju trots allt lite begränsad. Om man nu har målsättningen att träffa alla människor i hela världen vill säga. Det kanske är dags för en målsättningsrevision?