lördag, oktober 18, 2008

Mot Rimbo



Om man fortsätter i den här riktningen hamnar man så småningom i Rimbo. Och varför inte, en så fin höstdag som denna? Det ska kanske tilläggas att järnvägsspåren slutar en bit längre bort. Men apostlahästar eller cykel fungerar också bra.

torsdag, oktober 16, 2008

Doftminne

Idag tände vi några stearinljus vid middagsbordet och för en kort stund påmindes jag om doften som uppstår när man tänder en fotogenlampa. En sådan hade vi som ljuskälla i min uppväxt när det var dags att besöka utedasset. Under kalla vinterkvällar kändes fotogendoften ännu mer intensiv. Naturligtvis försökte man göra besöken så korta som möjligt men naturen måste ju ha sin gång så det kunde bli en stunds sittande på fjölen med fotogenlampan bredvid sig medan man beundrade de blommande frostrosorna på det lilla fönstret. Det här låter som en berättelse från 1800-talet men den ligger faktiskt bara 45 år bakåt i tiden. Vattenklosett fick vi 1970. Då var det högtid i stugan. Herregud, vad vi spolade och hade roligt.

Sverige



Och bakom glasrutan syns tydligt - Sverige!

söndag, oktober 12, 2008

Smått & gott på IKEA

Vi var på IKEA idag. Där hade julen redan börjat. Men jag tänkte mest på att det behövs nya namn på en del av sortimentet. Vad tror ni om hyllan Instabil, stekpannan Vidbränd eller fåtöljen Lumbago? Vi har också bäddsoffan Insomnia, verktygsuppsättningen Valhänt och tidskriftssamlaren Illiterat. För att inte tala om julklappsstrumpan Lortfot, badrumsspegeln Spöket och köttyxan Ugh. Det finns nog mycket att göra på den här fronten. Helt klart är att en del förändringar måste ske.