lördag, januari 07, 2012

7 januari

På Nyårsdagen upptäcktes något så sällsynt som en telefonautomat vid Roslags-Näsby station. Inte med myntnedkast förstås, man måste betala med kort. Jag minns när man ringde för 25-öringar, det vara andra tider då.
Kanske användes också 10-öringar i automaterna, måste i så fall ha varit ännu längre tillbaka.
Idag har temperaturen gått ner mot sex minusgrader. Vi var till Upplands-Väsby C. Jag gick in på Stadsmissionen och köpte en bok av Kristian Petri. Jag har läst några fina reseskildringar av honom tidigare, bland annat en där han besöker ön Sachalin, belägen så långt österut man kan komma i Ryssland.
Det här är dock en roman, den heter "Första rummet".
Vet inte hur morgondagen kommer att bli.
Å andra sidan, det vet väl ingen?

fredag, januari 06, 2012

6 januari

En väldigt suddig bild från Nyårshelgen precis när klockan passerar 24.00. Men det syns ju tydligt att vi är glada.
I morse låg ett tunt lager snö på marken, temperaturen höll sig runt minus tre.
Jag var ner och handlade på Lidl. Köpte mjölk, Becel och salami. Var sen till Konsum och köpte kattmat och kattsand. Få människor var ute, det var i alla fall min första tanke. Därefter såg jag att de inte var så få.
Pratade i telefon med US om LG. Han bor i f.d. Elverket i Roslags-Näsby men inte i den lägenhet som syns från vägen. Istället har han ingång från gårdssidan.
Mycket har förändrats i den här delen av Täby. Jag minns när man åkte buss ner till stationen. Bussen utgick från Löttingelund och hette 606.
Jag kan fortfarande frammana hur chaufförerna såg ut. De var två som delade på jobbet. Bussen gjorde en lång runda runt Ella Gård innan den kom fram till Roslags-Näsby station. I RN:s lilla centrum fanns post, apotek, radioaffär, möbelaffär, guldsmedsbutik, konditori, manufakturaffär, fotobutik samt ett Konsum som fortfarande finns kvar.
Nu på kvällen är det fortfarande tre minusgrader. Kanske blir det en kall natt med klar utsikt mot stjärnhimlen.
Stjärnbilderna stampar i sina spiltor, så skrev Tranströmer en gång. Det kan inte jag skriva eftersom det redan är gjort.
Jag får skriva något annat istället.

onsdag, januari 04, 2012

4 januari


You´ve better hurry up, tomorrow´s christmas day...men det var då det. Det var så länge sen som förra året.

tisdag, januari 03, 2012

3 januari

Folkhemmet säljs ut, nu är det 15 % på allt. Det gäller att passa på om man vill vara med i racet, först till kvarn som man säger.
På tal om något helt annat:
Just vid den här punkten strax innan avfarten till Arninge om man kör E18 norrut, brukar telefonmottagningen gå i kvav, åtminstone om man har Tre som operatör. Några sekunder senare är den tillbaka igen.
"Tjall på linjen" sa man förr men nu för tiden är det ju ingen linje. Det är bara signaler som susar runt i luften och bildar ett osynligt nät.
Slutligen:
Konstig tanke att han som är vår frälsare en gång ska bli vår domare. Jag kastade ur mig denna frågeställning en tidig morgon på jobbet när mysljusen precis hade tänts. Ingen verkade dock ha uppmärksammat problematiken i tankegången.
Då ryckte jag också på axlarna och började doppa pepparkakor vilt i kaffet så att det stänkte ut över hela bordsskivan. Tur att det finns disktrasor av märket Wettex.

måndag, januari 02, 2012

2 januari

Mot slutet av arbetsdagen bad jag grabbarna att sitta stilla, jag ville ta en bild av dem. Den här upplever jag som den mest lyckade. Den försöker säga någonting på ett subtilt och finstämt sätt. Det är absolut inte som att någon vrålar ut ett budskap via en megafon, det här är något helt annat.

söndag, januari 01, 2012

1 januari

Vi ropade "Gott Nytt År" till varandra och höjde våra iskalla champagneglas. Sedan gick vi in i värmen och tittade på King Kong. Den var faktiskt rätt bra.